Zoeken

Vakantie: Marokko op de groene lijst van Groot-Brittannië?

4 juni 2021 - 15:00 - Wereld

©

Het Britse bedrijf PC Agency heeft een lijst opgesteld van landen die op basis van de verbeterde gezondheidssituatie binnenkort in aanmerking komen voor een positief reisadvies van de Britse overheid. Marokko zou één van de landen kunnen zijn waarvoor tijdens de zomer code groen zal gelden voor reizigers uit Groot-Brittannië.

Volgens de directeur van het adviesbureau PC Agency, Paul Charles, zal uiterlijk deze week bekend worden gemaakt naar welke landen Britten weer veilig af kunnen reizen en gaat de Britse overheid het huidige stoplichtsysteem om de bevolking te informeren herzien. Het bureau staat bekend om zijn nauwkeurige voorspellingen. Zo spraken de analytici van het consultancybureau in april de verwachting uit dat voor heel Europa code oranje zou gelden na de opheffing van het reisverbod op 17 mei.

Omdat ook in Marokko de situatie rond het coronavirus begint te stabiliseren is het koninkrijk door het adviesbureau gemeld als land waar Britten deze zomer met een gerust hart hun vakantie kunnen vieren. Vooral de stad Marrakesh is erg populair bij Britse toeristen.

Als de voorspelling van PC Agency uitkomt zullen binnenkort ook de Canarische Eilanden, Finland, de Balearen, Barbados, Malta, Grenada en Mallorca, worden ingedeeld in de categorie "code groen" voor Britse reizigers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team