Zoeken

Marokko op koers naar groene landenlijst van VK voor zomervakanties

11 april 2021 - 19:00 - Wereld

©

Marokko ligt op koers om zich bij de landen te voegen waarvoor de regering van het Verenigd Koninkrijk in de zomer een positief reisadvies af zal geven aan Britse reizigers. Voorlopig blijven de grenzen van het VK tot 17 mei gesloten om nieuwe varianten van het coronavirus buiten de deur te houden.

Premier Boris Johnson heeft de Britten gewaarschuwd om nog geen zomervakantie te boeken aangezien een verslechtering van de controle over het virus wereldwijd ervoor kan zorgen dat het reisverbod na 17 mei nog een keer wordt verlengd. "Gezien de toestand van de pandemie in het buitenland en de voortgang van vaccinatieprogramma’s in andere landen, kunnen we niet bevestigen dat niet-essentiële internationale reizen mogelijk worden hervat vanaf 17 mei", verklaarde Johnson.

Het is volgens de routekaart van de Britten nog te vroeg om te zeggen welke landen op de "groene lijst" komen te staan. In populaire vakantielanden als Frankrijk, Italië, Griekenland, Spanje en Kroatië is nog niet genoeg gevaccineerd om een kans te maken om Britse toeristen te ontvangen deze zomer. Dit blijkt uit een analyse van reisadviesbureau The PC Agency. Uit dit onderzoek komt ook naar voren dat landen als Portugal, Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Gibraltar, de Verenigde Staten, Canada en Marokko wel op schema liggen om op de Britse lijst van goedgekeurde vakantiebestemmingen te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team