Zoeken

VS en Algerije bespreken Sahara-kwestie

23 september 2021 - 19:20 - Wereld

©

In de marge van de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN), die sinds maandag in New York wordt gehouden, hebben Algerije en de Verenigde Staten de kwestie van de Sahara besproken.

Victoria Nuland, de Amerikaanse onderminister van Politieke zaken, en de Algerijnse minister van Buitenlandse zaken Ramtane Lamamra, maakten van deze bijeenkomst gebruik om de versterking van de bilaterale betrekkingen en de situatie in het Midden-Oosten, de Maghreb en Afrika te bespreken.

Lees ook: Vrees voor instabiliteit in Maghreb door spanningen Marokko-Algerije

In een Tweet die na de ontmoeting werd gepubliceerd, schreef Victoria Nuland een "constructieve discussie" te hebben gevoerd over "de Westelijke Sahara, Libië, Mali en de Sahel", en voegde eraan toe dat "de Verenigde Staten de inspanningen van Algerije om regionale vrede en veiligheid te bevorderen, waarderen".

Lees ook: Algerije sluit luchtruim voor Marokko

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste bondgenoot van Marokko en erkenden de soevereiniteit van het koninkrijk over de Sahara eind vorig jaar officieel. In juni verklaarde Ned Price, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken, ook nog dat de Verenigde Staten "rechtstreekse besprekingen voeren met (hun) ambtgenoten in Marokko, Spanje en elders in de regio", ten einde een oplossing te vinden voor het Sahara-conflict.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team