Zoeken

Algerije sluit luchtruim voor Marokko

22 september 2021 - 22:49 - Wereld

©

Bijna een maand na de diplomatieke betrekkingen met Marokko te hebben verbroken, heeft Algerije nu ook besloten om haar luchtruim "onmiddellijk te sluiten" voor Marokkaanse burger- en legervliegtuigen en alle toestellen die een Marokkaans vliegtuigregistratienummer.

Het verbod is op woensdag 22 september 2021 ingegaan. "Algerije heeft besloten per direct het Algerijns luchtruim te sluiten voor alle Marokkaanse burger- en militaire vliegtuigen, alsook vliegtuigen die een Marokkaans registratienummer hebben, vanaf vandaag", staat in een persbericht van het Algerijnse presidentschap.

Lees ook: Marokko sluit ambassade in Algerije

Op 24 augustus 2021 had de Algerijnse minister van Buitenlandse zaken, Ramtane Lamamra, bekendgemaakt dat Algerije had besloten om de diplomatieke betrekkingen met Marokko te verbreken. Algiers verwijt Rabat de steun van Omar Hilale, de permanente vertegenwoordiger van het koninkrijk bij de Verenigde Naties, aan het "dappere Kabylische volk", de uitspraken van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken tijdens zijn bezoek aan Rabat, en de steun die Marokko zou hebben geboden aan de Beweging voor Zelfbeschikking van Kabylië (MAK) en de Rachad-beweging.

Bladna.nl