Zoeken

Vrouw en minnaar faketen overval om Mimoun te vermoorden in Oude Ade

12 juli 2021 - 10:00 - Wereld

©

Tijdens de eerste voorbereidende zitting in de rechtszaak betreffende de 66-jarige Mimoun Bergoual, die dood in zijn woning in Oud Ade werd aangetroffen, denkt het Openbaar Ministerie dat het in feite om een moordcomplot gaat. Bergoual blijkt te zijn gewurgd. Zijn echtgenote, de 38-jarige Latifa T., en haar vermoedelijke Franse minnaar, de 24-jarige Zakaria C., worden samen met twee andere verdachten vervolgd.

Op 29 december 2020 nam Latifa in de vroege ochtend contact op met de politie om een overval te melden. Ze vertelde aan de agenten dat ze opgesloten zat op het toilet en pas een paar uur later kon vluchten. De politie kwam ter plekke en trof daar in de slaapkamer het lichaam aan van haar man Mimoun. Uit het onderzoek werd duidelijk dat hij was gewurgd of gesmoord. Bergoual was vastgoedondernemer en voorheen ook eigenaar van de Tanger supermarkt aan het Leidse Kooiplein.

Lees ook: Vrouw vermoorde Mimoun Bergoual uit Oud Ade aangehouden

Zijn vrouw Latifa werd eerst verhoord als slachtoffer van een woningoverval met fatale afloop, maar ze werd eind maart aangehouden wegens betrokkenheid bij de moord op haar man. Het AD meldt dat na een onderzoek van haar telefoon de overval in scène bleek gezet te zijn. "Uit Whatsappgesprekken blijkt dat de overval in scène is gezet. Mevrouw sprak over scheiden en had een relatie met medeverdachte. De woningoverval lijkt in scène te zijn gezet. Een plan dat zij hebben bedacht," zei de officier van justitie tijdens de zitting.

De politie dook dieper in de telefoons van de twee en zag dat Zakaria C. in Frankrijk had gezocht naar ’uitvoerders’ voor het plan. Volgens het OM heeft hij die gevonden in twee Fransen (48 en 31). "Verdachte C. leidde hen naar de woning", meent de officier. "En onder een vingernagel van de rechterhand van het slachtoffer zit dna van een van hen."

Lees ook: Vijfde verdachte opgepakt voor moord op Leidse Mimoun Bergoual

Latifa T. was niet aanwezig tijdens de zitting. Ze ontkent volgens haar advocaat alle beschuldigingen en wijst naar een andere vrouw die vanaf oktober 2020 bij hen inwoonde en controle zou hebben gehad over haar telefoon. Haar advocaat vroeg om een taalanalyse omdat Latifa T. zegt dat ze bepaalde woorden in de appjes nooit zelf zou gebruiken, maar daar heeft het OM nog geen toestemming voor gegeven. "We hebben de identiteit van deze vrouw niet kunnen vaststellen. Ook getuigen die haar zouden hebben gezien, zeggen van niets te weten."

Medeverdachte Zakaria C. was wel aanwezig maar zijn zaak moest verplaatst worden naar volgende week omwille van de vertaling. De zaak gaat op 21 september verder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team