Zoeken

Amsterdamse adviseur Karim Aachboun gearresteerd

25 december 2022 - 14:00 - Wereld

©

Karim Aachboun, omstreden juridisch adviseur uit Amsterdam, is maandag gearresteerd. Dat bevestigt het Nederlandse Openbaar Ministerie. Hij mocht na een nacht in de gevangenis naar huis en wordt verdacht van diverse misdrijven, waaronder valsheid in geschrifte.

Aachboun werd ondervraagd, maar na één nacht was er geen aanleiding meer om hem in hechtenis te houden, meldt het AD. Eerder dit jaar deed Aachboun namens een onbekende, aangifte bij de politie tegen advocaat Sébas Diekstra wegens de aanranding van een vrouw. Diekstra deed daarop aangifte wegens smaad en later deed de advocaat ook aangifte wegens valsheid in geschrifte omdat Aachboun notariële akten had overgelegd die volgens hem vals waren. Ook werd een van meineed verdachte vrouw gearresteerd voor het indienen van een klacht wegens grensoverschrijdend gedrag. Deze vrouw bleef ook een nacht in hechtenis.

Lees ook: Zakaria Labyad niet vervolgd in mishandelingszaak

Het onderzoek tegen Aachboun betreft ook de zaak Shima Kaes. Namens de ex van acteur Johnny de Mol deed Aachboun aangifte van mishandeling. Het openbaar ministerie besloot hem daarop aan te klagen voor poging tot chantage.

Karim Aachboun is geen advocaat of jurist, maar een belastingdeskundige. Jarenlang probeerde hij op te treden als "juridisch adviseur" in strafzaken. Hij steunde ook een zakenman die profvoetballer Zakaria Labyad aanklaagde voor mishandeling. In de regel worden de zaken geseponeerd.

Lees ook: Aangifte van mishandeling tegen Zakaria Labyad in Amsterdam

Aachboun probeert regelmatig de aandacht op zich te vestigen. Onlangs liet hij weten dat hij een procedure zou starten tegen premier Rutte, die volgens hem zou moeten aftreden. Ook dat is voorlopig mislukt. Op sociale media gaat Aachboun regelmatig tekeer tegen journalisten en anderen die volgens hem tegen hem samenspannen om hem in diskrediet te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team