Zoeken

Vrouw ontvangt €200.000 aan sociale uitkering terwijl ze in Marokko woont

20 januari 2024 - 10:00 - Marokko

©

Een vrouw is door een Franse rechtbank veroordeeld voor fraude. Vanuit Marokko ontving zij jarenlang de pensioenuitkeringen van haar moeder, die in 1998 overleed maar wiens overlijden nooit werd aangegeven.

Sinds januari 1998, de datum van het overlijden van haar moeder, bleef een zeventigjarige vrouw, afkomstig uit Eure en woonachtig in Marokko, haar pensioenuitkeringen ontvangen, meldt CNews. De fraude kwam aan het licht tijdens een routinecontrole. Ze verkreeg bijna 200.000 euro op die manier en werd door de correctionele rechtbank van Évreux schuldig bevonden aan fraude ten opzichte van de Franse pensioenkas.

Lees ook: Man ontvangt €29.000 aan sociale uitkering terwijl hij in Marokko woont

Afgelopen maandag werd de vrouw op de hoogte gesteld van het vonnis. Ze kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden, met een proeftijd van 3 jaar, opgelegd. Daarnaast moet ze het ontvangen bedrag terugbetalen aan de pensioenkas.

Lees ook: Marokkaanse maakt 15.000 euro buit door fraude met sociale uitkeringen

Volgens Charles Prats, voormalig magistraat, is dit fenomeen "zeer wijdverbreid in Frankrijk en zijn er regelmatig voorbeelden van". Hij legt uit: "De gemeenten registreren de overlijdens en dit bestand wordt wekelijks bijgewerkt. De pensioenkas krijgt de informatie en kan zo de betalingen stopzetten. Maar daarvoor moet het overlijden wel worden aangegeven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team