Zoeken

Bekende luxe-bordeelhoudster veroordeeld in Rabat

25 februari 2024 - 11:00 - Marokko

©

In Rabat is een beruchte madam, bekend vanwege haar betrokkenheid bij luxe prostitutie en mensenhandel, veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

In dezelfde zaak werd haar assistent veroordeeld tot twee jaar gevangenis, terwijl haar persoonlijke chauffeur en een derde medeplichtige elk anderhalf jaar celstraf opgelegd kregen. Deze uitspraak volgt op een eerdere veroordeling in eerste aanleg, waarbij de hoofdverdachte tot zes jaar gevangenis was veroordeeld en haar medeplichtigen gezamenlijk tot negen jaar.

Lees ook: Massagehuizen in Marokko: broeinest van prostitutie

De zaak kwam aan het licht in juni 2022 na onderzoek door de gerechtelijke politie van Rabat, gericht op luxe prostitutie in de hoofdstad. Het onderzoek leidde tot de arrestatie van de bordeelhoudster, nabij de villa van een man uit het Midden Oosten, in het bezit van een aanzienlijk geldbedrag van 800.000 dirham. Ze werd kort na haar arrestatie vrijgelaten, maar op 5 juni 2022 opnieuw gearresteerd.

De beschuldigingen tegen haar omvatten mensenhandel door uitbuiting van kwetsbaarheid en armoede, het faciliteren van prostitutie, het rekruteren van personen voor prostitutie, het vergaren van geld uit tussenhandel, het aanmoedigen tot prostitutie, inclusief minderjarigen, het oprichten van prostitutielocaties, en het ontvangen van geld of voordelen in ruil voor seksuele uitbuiting.

Lees ook: Marokko: hotelcomplex wordt bordeel in Sefrou

De vrouw, geboren in 1969 en opgegroeid in een bescheiden huis in de wijk Taqaddoum, had eerder al een gevangenisstraf van vier maanden uitgezeten voor bemiddeling in prostitutie en het verleiden van een minderjarige. Na een periode in het buitenland te hebben doorgebracht met haar echtgenoot, een leraar, keerde ze terug naar Marokko en begon een netwerk voor luxe prostitutie op te zetten, waarbij ze gebruik maakte van haar connecties en de kwetsbaarheid van jonge vrouwen uit arme milieus in Rabat, Salé, en Temara. Dit lucratieve "bedrijf" heeft haar miljoenen opgeleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team