Zoeken

Nederlander in shock na ’geheime’ scheiding in Marokko (video)

1 april 2024 - 09:00 - Marokko

©

Een Nederlands-Iraakse man beschuldigt zijn Marokkaanse vrouw van het vervalsen van documenten om zonder zijn medeweten te scheiden via de rechtbank van Tetouan. Milan Chakir, die al 25 jaar in Nederland woont, verhuisde naar Marokko om zijn huwelijk te redden, maar ontdekte er dat hij al gescheiden was.

Chakir vertelde aan Al3omk dat hij nooit een oproep voor een hoorzitting heeft ontvangen. Hij was dan ook verbijsterd toen hij hoorde dat hij door een advocaat was vertegenwoordigd en dat hij afstand had gedaan van al zijn rechten. Dit alles terwijl hij al een scheidingsprocedure in Nederland had lopen.

Lees ook: Marokko: man geeft erfenis kinderen aan broer en scheidt

"Na 10 jaar huwelijk besloot mijn vrouw te scheiden nadat ik haar eigenaar had gemaakt van verschillende panden," aldus Chakir. "Ze rekte de procedure in Nederland steeds langer door, totdat ik plotsklaps geconfronteerd werd met een Marokkaanse scheidingsakte zonder mijn toestemming."

De man beschuldigt zijn vrouw van het vervalsen van zijn nationaliteit en adres. In de rechtbank van Tetouan werd hij als Marokkaanse burger met een adres in Kenitra geregistreerd. "Ik heb geen adres in Marokko en ben nog steeds Nederlander," benadrukt hij. "Hoe kan dit vonnis in Marokko uitgesproken zijn?"

Chakir ging in beroep en diende een klacht in tegen zijn vrouw en de advocaat die hem zonder toestemming vertegenwoordigde. De advocaat werd in staat van beschuldiging gesteld en mag Marokko niet verlaten.

Lees ook: Marokkaanse in Frankrijk op straat nadat man in Marokko scheidt

"Ik ben al anderhalf jaar in gevecht met de rechtbank in Tetouan om mijn rechten te verdedigen," aldus Chakir. "De scheiding werd in slechts twee maanden uitgesproken. Dit is schandalig. Ik eis gerechtigheid." De volgende hoorzitting is op 16 mei.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team