Zoeken

Vrouw vermoorde Mimoun Bergoual uit Oud Ade aangehouden

2 april 2021 - 19:50 - Wereld

Mimoun Bergoual

De politie heeft op maandag 30 maart vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moord op Mimoun Bergoual uit Oud Ade. Drie verdachten komen uit Frankrijk, de vierde verdachte is zijn partner.

Bergoual werd op 29 december 2020 door een misdrijf om het leven gebracht in zijn woning aan de Hofdijklaan. De 66-jarige man was vastgoedondernemer en voorheen eigenaar van de Tanger-supermarkt aan het Kooiplein in Leiden. Vorig jaar stopte de Halal-supermarkt. Hij bezat ook verschillende andere eigendommen.

Op 29 december kreeg de politie een melding binnen van een overval op een boerderij aan de Hofdijklaan in Oud Ade. Omroep West schrijft dat de vrouw van het slachtoffer de politie belde nadat ze haar huis was ontvlucht en zei dat haar man het slachtoffer was van een overval.

De afgelopen maanden deed de politie in samenwerking met de Franse autoriteiten onderzoek naar de toedracht van de moord en dat heeft dinsdagochtend geleid tot de aanhouding van drie Fransen van 48, 31 en 23 jaar oud in Frankrijk en de aanhouding van de vrouw in Leiden. Alle verdachten zitten in totale beperking en mogen alleen contact hebben met een advocaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team