Zoeken

Vrouw die in Marokko strandde veroordeeld voor achterlaten dieren

23 maart 2022 - 15:00 - Wereld

©

De strafrechtbank van Périgueux in Frankrijk heeft vrijdag een 32-jarige vrouw veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden, wegens het in de steek laten en mishandelen van huisdieren. De beschuldigde was gestrand in Marokko.

De zaak dateert van februari 2020, toen de gendarmerie door buurtbewoners werd gealarmeerd over de leefomstandigheden van verschillende dieren. Zij vonden een dood katje in een aquarium, een konijn dat al wekenlang was overleden, een geit in de tuin, alsmede een gans en verscheidene kippen. In totaal werden 32 dieren levend teruggevonden in "erbarmelijke" hygiënische omstandigheden. Verschillende dieren overleefden de situatie niet.

Lees ook: In Marokko gestrand Brits koppel dolblij

De vrouw was voor een 15-daagse vakantie naar Marokko. Door de lockdown strandde ze er vijf maanden, terwijl ze acht honden, een python, een konijn, een geit, een kitten, een gans en een aantal kippen had achtergelaten.

De beschuldigde betuigde spijt voor de rechtbank. In tranen verklaarde ze "geschokt te zijn" en "zich te schamen". Ze zou lijden aan het syndroom van Noah, een geestelijke stoornis die zich uit in het buitensporig samenvoegen van huisdieren ten koste van hun gezondheid, aldus het psychiatrisch rapport.

Lees ook: Gestrande Canadezen genieten van trektocht in Marokkaanse bergen

Volgens France Bleu werd de vrouw verschillende keren beboet en kreeg ze een verbod van vijf jaar om huisdieren te houden. De rechtbank heeft geen beslag laten leggen op de dieren, ze werden allemaal opgehaald door dierenbeschermingsorganisaties.

Bladna.nl