Zoeken

Man krijgt zware celstraf na terugkeer uit Marokko

28 februari 2022 - 19:40 - Wereld

©

Na zijn terugkeer uit Marokko is een van de drie verdachten die in oktober 2013 in het Franse Oyonnax een jongeman in elkaar sloegen, woensdag opnieuw voor de correctionele rechtbank van Bourg-en-Bresse gedaagd. Hij werd in 2015 bij verstek veroordeeld en kreeg een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Acht jaar na de misdaad staat de 31-jarige Abdelnaji Ben Sellam terecht in Frankrijk. Volgens Le Progrès is hij door de strafrechtbank van Bourg-en-Bresse veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. Er werd een aanhoudingsbevel uitgevaardigd en de verdachte werd onmiddellijk naar de gevangenis gebracht.

Lees ook: Moordverdachte Youssef Ben Hamou opgepakt in België

De 30-jarige werd in mei 2015 bij verstek veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating, toen hij naar Marokko vluchtte. Een van zijn twee medeplichtigen beroofde zich in februari 2014 van het leven nadat hij drie maanden in voorarrest had gezeten. De andere werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Kasem M in Marokko opgepakt voor moord op Groningse Ilham Benchelh

Het misdrijf vond plaats in oktober 2013 in Oyonnax. Abdelnaji Ben Sellam en twee anderen hielden een jongeman die beschuldigd werd van het stelen van drugs, zes uur lang vast, sloegen en martelden hem. De verdachte werd door de politie gezocht omdat de twee medeplichtigen hem de hoofdrol toedichtten. Hij vluchtte naar Marokko waar hij een nieuw leven opbouwde. Hij keerde terug naar Frankrijk en dook onder. In 2014 en 2015 werden twee aanhoudingsbevelen tegen hem uitgevaardigd.

Bladna.nl