Zoeken

Gestrande Canadezen genieten van trektocht in Marokkaanse bergen

21 december 2021 - 12:40 - Marokko

©

Een groep van tien reizigers uit Quebec strandde eind november in Marokko na de opschorting van vluchten door de Marokkaanse autoriteiten. Het bleek een hele opgave te zijn om terugvluchten te vinden, waardoor sommigen er de voorkeur aan gaven om te gaan wandelen in de bergen en in de woestijn, "zeer verschillend van een grote cruise of bustour".

De tien reizigers uit Quebec planden hun reis naar Marokko met het reisagentschap Karavaniers. "Ze vertrokken op de middag van 27 november. Toen zij aankwamen, werden zij verwelkomd met het nieuws dat de grens gesloten was. Er waren geen onmiddellijke retourvluchten. Alles werd binnen 24 uur geboekt en ze hadden een PCR-test nodig om terug te keren," zegt Jad Haddad, algemeen directeur van Karavaniers. Het agentschap had nochtans vóór het vertrek contact opgenomen met Royal Air Maroc en met de Marokkaanse autoriteiten.

Lees ook: In Marokko gestrand Brits koppel dolblij

Na een hele zoektocht, "vonden we eindelijk terugvluchten. Vier van onze cliënten besloten terug te keren. De anderen kozen ervoor om hun reis verder te zetten, zonder te weten of we in de daaropvolgende weken tickets voor hen zouden vinden," zegt de manager. De zes wandelaars bleven in het koninkrijk om de Dades, de Draa-vallei en de duinen van Tidri te verkennen. "Het was een soort reis die goed paste bij de omstandigheden. We wandelden in de bergen en de woestijn en sliepen in tenten of kleine accommodaties. We zaten altijd in onze eigen bubbel. Het is niet te vergelijken met de grote cruises of bustochten." Een ander positief aspect van deze reis was dat het risico van besmetting met coronavirus gering was.

Lees ook: Spaanse vrouw met kinderen gestrand in Marokko

De Marokkaanse autoriteiten verlengden intussen de opschorting van de vluchten van en naar Marokko tot 31 december. Het reisagentschap is weer op zoek gegaan naar retourvluchten aan het einde van de trektocht. "Bepaalde luchtvaartmaatschappijen hadden retourvluchten gepland naar Canada en Frankrijk. Wij schreven naar de ambassade in Marokko, maar die lieten ons weten dat zij ons niet konden helpen. Telkens wanneer we vluchten vonden, annuleerde of veranderde de maatschappij het schema. We kunnen het aantal vluchten die we hebben gekocht en die onderweg werden geannuleerd, niet meer tellen," vertelt Jad Haddad aan La Tribune.

Lees ook: In Marokko gestrande Belgen maken zich zorgen

De reizigers konden uiteindelijk naar huis terugkeren via vluchten naar Parijs. "We hebben geprobeerd voordelige tickets te vinden om de verschrikkelijk hoge prijzen te vermijden die we aan het begin van de pandemie hoorden, met tickets van 4000 of 7000 dollar. Volgens de baas van Karavaniers waren de prijzen duur, maar niet overdreven. "Het is vergelijkbaar met een last-minute prijs," voegt hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team