Zoeken

Hondsdolheid bij hond uit Marokko in Melilla

11 juni 2022 - 19:00 - Wereld

©

Een hond uit Marokko die voor zijn dood symptomen van de ziekte vertoonde, is door de gezondheidsautoriteiten van Melilla gediagnosticeerd met hondsdolheid. Op 26 mei was hij de stad binnengekomen.

Slechts 15 minuten nadat de Marokkaanse hond het grondgebied van Melilla was binnengekomen, werd hij op straat gevangen door de dienst dierenwelzijn van de plaatselijke politie, aldus officiële bronnen in de autonome stad.

Lees ook: Marokkanen verontwaardigd over ernstige dierenmishandeling

Het dier werd vervolgens naar het opvang- en observatiecentrum voor huisdieren gebracht. Na onderzoek door dierenartsen van het Directoraat-generaal Volksgezondheid en Consumentenbescherming werden de symptomen van hondsdolheid vastgesteld. Het bericht werd dinsdag bevestigd na de dood van de hond.

Het dier was "slechts zeer korte tijd" in Melilla geweest, aldus Paqui Maeso, minister van Volksgezondheid van Melilla. Hij verklaarde verder dat in samenwerking met de plaatselijke politie een epidemiologisch onderzoek werd uitgevoerd om contacten tussen mens en dier op te sporen.

Lees ook: Marrakech blijft vechten tegen straathonden

Melilla, dat aan Marokko grenst, heeft een lange geschiedenis van hondsdolheid. De stad was al enkele maanden in staat van alarm nadat zes gevallen van hondsdolheid bij Marokkaanse honden waren bevestigd. Vijf mensen waren door deze dieren gebeten en er werden preventieve veiligheidsmaatregelen getroffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team