Zoeken

Frankrijk: celstraf voor Algerijn die Marokkaanse vriendin en baby wilde verbranden

16 februari 2022 - 21:40 - Wereld

©

De rechtbank van Lille in Frankrijk heeft een 27-jarige Algerijn, die illegaal in het land verblijft, tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij heeft geprobeerd om zijn 20-jarige Marokkaanse vriendin en haar 7 maanden oude dochter in brand te steken.

De gebeurtenissen vonden plaats op 5 januari in de woning van het koppel in Lille. Ahmed Kahlouche overgoot zijn vriendin met benzine, maar veranderde op het laatste moment van gedachte, omdat de vrouw hun zeven maanden oude kind in haar armen droeg, melden Franse media. De verdachte verliet het huis en een familielid van de vrouw nam contact op met de politie om te vertellen wat er was gebeurd. De politie slaagde erin de Algerijn nog dezelfde dag in de stad te arresteren. Hij werd in hechtenis genomen.

Lees ook: Man die Marokkaanse vriendin in brand wilde steken gearresteerd

Tijdens de hoorzitting zei de jonge moeder dat ze werd "geterroriseerd" door haar partner, die haar regelmatig belette haar huis te verlaten omdat hij jaloers was. Ze vertelde de onderzoekers ook dat haar vriend haar een paar maanden geleden had gewurgd met een telefoonkabel.

Lees ook: Marokko: vrouw steekt ontrouwe man in brand

Ahmed Kahlouche is op 11 februari voor de correctionele rechtbank van Lille verschenen. Hij ontkende de feiten, maar uit sms-berichten die hij naar het slachtoffer stuurde, blijkt dat hij haar herhaaldelijk met de dood heeft bedreigd: "Ik vermoord je voor wat je doet", "Je bent dood! Je bent dood!", "Ik zweer het je. Ik zal je vermoorden!". De verdachte werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf, met verlies van het volledige ouderlijk gezag over zijn dochter en een permanent verbod om zich op Frans grondgebied te bevinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team