Zoeken

Kan een vrouw alleen reizen in Marokko? Amerikaanse geeft antwoord

16 februari 2023 - 12:00 - Cultuur

©

De Amerikaanse columniste Emily Hoeven van The Chronicle wilde al lang op reis gaan. Ze besloot niet te wachten op een zielsverwant om haar te vergezellen, maar vertrok op haar eentje naar Rabat en is razend enthousiast over de mooie ervaring.

Na enige tijd getwijfeld te hebben vanwege de maatschappelijke perceptie over het single zijn, vloog Emily Hoeven in haar eentje naar Marokko. Uiteindelijk beleefde ze daar een droomvakantie. "Hoe meer ik nadacht over mijn ideale vakantie - waar ik enorm naar uitkeek na drie jaar coronamaatregelen - hoe meer ik me realiseerde dat ik niet incompleet was omdat ik geen partner had. Ik was volledig mezelf en er was niets dat me scheidde van de wereld noch van de ervaringen die ik graag wilde opdoen, behalve dan het vage gevoel dat ik deze dingen met een andere persoon moest delen," schreef ze in een column in The Chronicle.

Lees ook: Toerismebureau ONMT promoot Marokko bij Amerikanen

Emily Hoeven landde in Rabat en nam haar intrek in een riad - een traditioneel pension met een tuintje op de binnenplaats. De ontvangst was hartelijk. "Ik werd begeleid naar het terras waar ik werd verwelkomd met een glasje muntthee. Onder de mensen die genoten van het adembenemende uitzicht op de stad en de Atlantische Oceaan bevonden zich ook twee jonge Marokkaanse vrouwen, die me onmiddellijk uitnodigden om samen met hen thee te drinken en te eten," schrijft de columniste. Samen met een vriendin die ze op de universiteit in Amerika leerde kennen en die geboren en getogen is in Rabat, verkenden Emily en haar gastvrouwen de labyrintische steegjes van de Medina, proefden ze van de straatkeuken, namen een boot naar de oude stad Salé en bezochten het mausoleum van Mohammed V.

Het groepje at samen ook nog tajine in een traditioneel Marokkaans restaurant, waarna ze de tram nam om terug naar haar riad te gaan. Haar reis voerde haar daarna naar de Sahara. Daar reed ze op een kameel in de woestijn. "Ik danste rond een kampvuur, zong liedjes in een mix van talen met mensen uit de hele wereld, die nooit meer op hetzelfde moment op dezelfde plaats zouden zijn. Ik lag om middernacht op de duinen met andere toeristen, met als enige geluid het gesnuif van de kamelen in hun slaap, kijkend naar een hemel zo vol sterren dat ik ze alleen kon zien door onrechtstreeks te kijken."

Lees ook: Waarom mogen Marokkaanse vrouwen niet in hotels verblijven?

Emily is blij dat ze in haar eentje haar droomvakantie beleefde in Marokko. "Wat een schande zou het zijn geweest om de hele reis te moeten missen omdat ik single ben. En wat een schande zou het voor mij zijn geweest om mijn dromen uit te stellen voor een denkbeeldige man en hem de macht te geven om mijn reis te maken of te breken, terwijl die macht eigenlijk altijd al in mij zat."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team