Zoeken

Vreemde gelijkenis tussen aflevering The Simpsons en redding Rayan

9 februari 2022 - 09:00 - Cultuur

©

De Amerikaanse animatieserie "The Simpsons" staat bekend om een vermeende aanleg voor het voorspellen van de toekomst, van het presidentschap van Donald Trump en het vice-presidentschap van Kamala Harris, tot het coronavirus. Fans merkten op dat "Radio Bart", de dertiende aflevering van het derde seizoen van "The Simpsons", die 20 jaar geleden werd uitgebracht, een scène bevat waarin Bart Simpson in een put viel.

In "Radio Bart", die 20 jaar geleden werd uitgebracht, krijgt zoon Bart een microfoon waarmee hij op afstand met een radio kon praten. Hij gebruikt het om grappen uit te halen. Hij doet alsof een jongetje genaamd Timmy O’Toole vastzit in een put. De hele stad komt voor de jongen op: er wordt een lied gemaakt, een feest georganiseerd... De jongen wordt dan tot held gemaakt. Maar Lisa ontdekt de waarheid. Bart, die zich herinnert dat hij haar naam op de radio heeft gezet, gaat terug naar de bodem van de put om de radio te halen. Maar zijn poging mislukt en de hele stad ontdekt de leugen.
Lees ook: Marokko neemt afscheid van Rayan

De inwoners van Springfield besluiten daarom om hem voor de rest van zijn leven in de put te laten zitten. Homer besluit dan maar om Bart zelf uit de put te halen, hij wordt hierbij gesteund door een deel van de stad. Zodra Bart is bevrijd, wordt de put gedicht om een nieuw incident te voorkomen.

Lees ook: Dood Rayan: putgraver Ali Sahraoui uitgeroepen tot held

De episode heeft griezelige gelijkenissen met het tragische ongeval van "Rayan". Het 5-jarige jongetje viel op 1 februari 2022 per ongeluk in een 32 meter diepe, nauwe en moeilijk toegankelijke droge put, in de buurt van het huis van zijn familie in het dorp Ighrane in de provincie Chefchaouen, in het noorden van Marokko. Het jongetje kon niet worden gered, ondanks vijf dagen van niet aflatende inspanningen van reddingswerkers. De tragedie heeft de hele wereld geraakt. Na zijn dood stroomden de eerbetuigingen van overal binnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team