Zoeken

Dood Rayan: putgraver Ali Sahraoui uitgeroepen tot held

7 februari 2022 - 09:40 - Marokko

©

Putgraver Ali Sahraoui stond de reddingswerkers in Chefchaouen vrijwillig bij om het gat te graven, parallel aan de put waarin de vijfjarige Rayan dinsdag viel. Hij is nu op sociale media uitgeroepen tot een "held".

De 50-jarige vader van vier kinderen werd zowel ter plaatse als op sociale netwerken bejubeld als "held" voor zijn bijdrage aan de reddingsoperatie van de kleine Rayan, die afgelopen dinsdag per ongeluk in een 32 meter diepe droge put was gevallen. Ali Sahraoui is een putgraver uit de streek van Erfoud. Hij werd door de oom van de kleine Rayan benaderd om de reddingswerkers te helpen.

Lees ook: Kleine Rayan (5) vast in 32 meter diepe put in Marokko (video)

"Mijn beroep bestaat uit het graven en onderhouden van putten die water leveren. Ik word meestal bijgestaan door één of twee arbeiders en we werken manueel," vertelt Ali Sahraoui aan SNRT News. Hij verwijst hierbij naar de risico’s van zijn werk, waaronder instortingen en grondverzakkingen. "We waren eerder al getuige van dodelijke ongelukken die veroorzaakt werden door aardverschuivingen. Daarom waren we zeer voorzichtig bij het graven," voegde hij eraan toe.

Volgens Sahraoui staat het verhaal van de kleine Rayan niet op zichzelf. Verschillende kinderen vielen voordien per ongeluk in diepe putten of gaten. "Met mijn team hebben we een jongetje gered dat in zo’n put was gevallen. Hij woont in Erfoud en maakt het goed," zegt de putgraver.

Lees ook: Kleine Rayan overleden

Helaas was Rayan niet hetzelfde lot beschoren als dit kind. Hij stierf op zaterdag, na vijf dagen in de droge put te hebben doorgebracht. De nauwheid van de put en de aard van de grond in de streek, bemoeilijkte de redding van de kleine jongen. Miljoenen mensen in Marokko en over de hele wereld zijn geraakt door het verhaal van Rayan. Koning Mohammed VI belde met de ouders van de jongen na zijn overlijden te hebben vernomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team