Zoeken

Spaanse kustwacht onderschept Marokkaanse vissersboten bij Sebta

25 april 2021 - 11:20 - Wereld

©

De Spaanse kustwacht gaat tijdens patrouilles bij de stad Sebta beter controleren op illegale visserij door Marokkaanse vissersschepen. Ze zouden met hun sleepnetten veel schade aanrichten aan de natuur. Ook zijn er in de afgelopen maanden meerdere dode dolfijnen aangetroffen in de buurt van de Spaanse enclave. Er wordt vermoed dat de Marokkaanse vissers hiervoor verantwoordelijk zijn.

Volgens de krant El Faro de Ceuta heeft de Spaanse kustwacht een dozijn Marokkaanse vissersboten onderschept in de wateren bij Sebta. Zes van deze boten zijn onder begeleiding naar de haven van de enclave gebracht. Daar zijn de boten aan een inspectie onderworpen.

Op de vissersboten is een groot aantal vissen aangetroffen waarvan het verboden is om ze te vangen. De vissers zijn vrijgelaten door de Spaanse politie en krijgen geen boetes opgelegd om het simpele feit dat ze het geld niet hebben om dit te betalen.

De plaatselijke organisatie voor de bescherming en bestudering van het waterleven (CECAM), heeft gemeld dat er in deze week alleen al negen dode dolfijnen zijn gevonden in de wateren van Sebta. De Spaanse vissers beklagen zich over deze situatie en vinden dat de autoriteiten meer zouden moeten doen om de illegale Marokkaanse vissers uit Spaanse viswateren te weren.

De Verenigde Naties hebben in 1992 een verbod op het gebruik van drijfnetten langer dan 2,5 kilometer ingesteld. De Europese Unie voerde in 2002 dezelfde regel in. Hoewel het gebruik van deze netten ook in Marokko sinds 2011 verboden is, blijken Marokkaanse vissers de netten nog steeds te gebruiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team