Zoeken

"Marokko altijd aanvallend naar Melilla"

25 januari 2021 - 18:00 - Marokko

©

De voorzitter van een extreemrechtse partij in Melilla, José Miguel Tasende, zegt dat Marokko zich altijd aanvallend heeft gedragen tegenover de Spaanse enclave. Als voorbeeld geeft hij de wet die Marokko heeft aangenomen om de wateren van Melilla aan het land toe te voegen.

Vanuit het perspectief van internationaal recht is dit "absurd", volgens de partijvoorzitter. Deze maatregel zou volgens hem "totaal onacceptabel zijn". Marokko zou een "bron van spanning zijn in de bilaterale relaties".

Tasende maakte de opmerkingen naar aanleiding van vragen van extreemrechtse Kamerlid Teresa López uit Sebta over de no-fly zone die Marokko zou willen instellen boven Melilla. Volgens haar betekent dit dat er niet meer op de enclave kan worden gevlogen. "Er is een vliegbases in de buurt en Marokko wil daar gevechtsvliegtuigen gaan huisvesten."

In deze context zegt Tasende dat "behalve dat het luchtruim soeverein is, zijn we afhankelijk van het luchtruim van derden om te navigeren". Daarna zei hij dat "Marokko altijd aanvallend is geweest naar Melilla".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team