Zoeken

Gepensioneerde wereld-Marokkanen: nieuwe voorwaarden voor douane-inklaring auto’s

3 juni 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse overheid heeft de maatregelen versoepeld voor de korting van 90% op de inklaring voor auto’s die worden ingevoerd door gepensioneerde Marokkanen die in het buitenland wonen. De invoer van voertuigen ouder dan vijf jaar is echter nog steeds verboden. Voor voertuigen van maximum tien jaar oud zijn er bepaalde uitzonderingen.

Het inschrijvingsbewijs op naam dat nodig was om het belastingvoordeel aan te vragen, is niet langer het enige document dat geldig is. Elk document dat de overdracht van de eigendom van het voertuig op naam van de gepensioneerde bewijst, wordt nu aanvaard. Om voor deze uitkering in aanmerking te komen moet de gepensioneerde, onder andere, minstens 60 jaar oud zijn en minstens 10 jaar in het buitenland gewoond hebben.

Lees ook: Wat als een wereld-Marokkaan zijn auto niet kan uitvoeren?

Een gepensioneerde kan deze hulp maar één keer aanvragen. Wie in aanmerking komt moet persoonlijk op het douanekantoor verschijnen om een aanvraag in te dienen. Volmachten worden bij de douane niet aanvaard, legt L’Economiste uit. Er wordt op gewezen dat deze maatregel alleen geldt voor auto’s met een capaciteit van maximum negen zitplaatsen, de bestuurder inbegrepen.

Lees ook: Marokkaanse douane versoepelt tijdelijk invoer auto’s

Bovendien is de invoer van voertuigen ouder dan vijf jaar nog steeds verboden. Voertuigen tot 10 jaar oud kunnen echter worden toegelaten "mits ze maximaal 10 zitplaatsen hebben", benadrukt de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team