Zoeken

Drones opnieuw toegestaan in Marokko?

20 januari 2022 - 20:20 - Marokko

©

De parlementaire fractie van de Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS) heeft de Marokkaanse regering aangesproken over het verbod op de invoer van drones dat sinds 2015 van kracht is. Volgens hen straft deze maatregel Marokkaanse bedrijven die de vliegtuigen voor hun activiteiten gebruiken.

In een schriftelijke vraag aan de regering veroordeelden de parlementsleden van de PPS het interministeriële besluit dat in 2015 door de ministers van Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Handel werd ondertekend om de invoer van drones te verbieden, alhoewel voor bepaalde bedrijven of overheidsadministraties een uitzondering werd gemaakt.

Lees ook: Marokko verbiedt drones

De vertegenwoordigers van de oppositiepartij leggen uit dat dit besluit Marokkaanse bedrijven straft, waarbij ze erop wijzen dat de afgelopen jaren slechts twee van de vijftig bedrijven een vergunning hebben gekregen om drones te importeren. De overige ondernemingen, aan wie kennisgeving van dat besluit is gedaan, ondervinden grote nadelen omdat zij hun verplichtingen niet hebben kunnen vervullen. Een dergelijke toestand bedreigt het overleven van deze bedrijven, merken zij op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team