Zoeken

Voorman Pegida verscheurt Koran bij Tweede Kamer

25 januari 2023 - 17:00 - Wereld

©

Zondagmiddag verscheurde Pegida-voorman Edwin Wagensveld een Koran. Hij demonstreerde voor het tijdelijke Tweede Kamergebouw in Den Haag en werd deze keer, in tegenstelling tot eerdere demonstraties, niet aangehouden.

Wagensveld kondigde de demonstratie in Den Haag eerder op de dag aan via zijn Twitter-account. Toen hij rond 14 uur aankwam bij de Tweede Kamer, spraken agenten kort met hem over de voorwaarden van de demonstratie. Zo mocht hij bijvoorbeeld geen Koran in brand steken. Wagensveld opteerde daarom voor een verscheuring van de Koran. Staande op een tweede Koran stampte hij daarna op de verscheurde bladzijden, meldt Regio15. Hij zou niet door de politie zijn aangehouden omdat hij zich aan de afspraken over de demonstratie met de gemeente heeft gehouden.

Lees ook: Demonstratie Pegida tegen de Islam verboden in Eindhoven

Op 23 oktober en 20 november deed Wagensveld ook al pogingen om te demonstreren tegen de Islam voor het tijdelijke Tweede Kamergebouw, maar toen werd hij opgepakt voor de demonstratie begon. De gemeente Den Haag had enkel toestemming gegeven voor een actie zonder Koran, schrijft het AD.

Lees ook: Demonstratie Pegida bij moskee in Eindhoven uit de hand gelopen

Ook op 22 oktober werd Wagensveld bij een demonstratie in het centrum van Rotterdam opgepakt. Hij riep toen kwetsende teksten richting moslims. Die dag kwamen er maar twee Pegida-aanhangers op de demonstratie af, terwijl er op een tegenprotest zo’n 150 mensen aanwezig waren. Het Openbaar Ministerie maakte een paar weken later bekend dat Wagensveld niet wordt vervolgd, omdat hij geen strafbare feiten had gepleegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team