Zoeken

Verscheurde koran in Den Haag: Marokko veroordeelt!

29 januari 2023 - 11:00 - Marokko

©

In Den Haag heeft Pegida-voorman Edwin Wagensveld een exemplaar van de Koran verscheurd. Deze nieuwe islamofobe actie werd sterk veroordeeld door Marokko. Het koninkrijk roept op tot vervolging van de dader en tot het nemen van maatregelen om dergelijke daden te voorkomen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland heeft woensdag in een verklaring zijn verontwaardiging kenbaar gemaakt over "een nieuwe provocatie die een schending inhoudt van de heilige symbolen en gevoelens van meer dan een miljard moslims".

Lees ook: Marokko veroordeelt Koranverbranding in Zweden

"Het Koninkrijk Marokko beroept zich op de waarden van tolerantie, coëxistentie en respect voor heilige symbolen en benadrukt de noodzaak om de wetten toe te passen en vastberaden op te treden om elke aanval op religies en de gevoelens van hun aanhangers te voorkomen," aldus het ministerie van Nasser Bourita.

Lees ook: Voorman Pegida verscheurt Koran bij Tweede Kamer

Pegida-voorman Edwin Wagensveld demonstreerde voor het tijdelijke Tweede Kamergebouw in Den Haag en verscheurde de Koran tijdens zijn protestactie terwijl hij een andere Koran vertrappelde. Hij werd, in tegenstelling tot eerdere demonstraties, niet aangehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team