Zoeken

Demonstratie Pegida tegen de Islam verboden in Eindhoven

23 januari 2021 - 09:00 - Wereld

©

De anti-islambeweging Pegida wilde op zondag 24 januari opnieuw demonstreren op het Eindhovense Stadhuisplein. Burgemeester John Jorritsma heeft de demonstratie verboden uit vrees voor onrust.

Op Facebook kondigde Pegida een demonstratie aan tussen 13.30 en 15.30 uur. "We zullen de fascistische Koran vernietigen," valt er te lezen. Het Turkse consulaat heeft de gemeente ook laten weten dat er om die reden een grote tegenreactie valt te verwachten.

Omdat Pegida aankondigde een Koran te zullen vernietigen of verbranden, is de Eindhovense burgemeester bang voor ongeregeldheden. Demonstraties van de organisatie zijn in het verleden ook al uit de hand gelopen. De politie vreest daarom ernstige ordeverstoringen. De plannen van Pegida roepen onbegrip en weerstand op in de islamitische gemeenschap, schrijft Omroep Brabant.

Jorritsma zegt dat hij zich ook zorgen maakt over de coronamaatregelen. "Ik houd ook rekening met de gezondheid van ordehandhavers. Zij moeten voldoende veilige werkruimte hebben in het geval van ongeregeldheden of calamiteiten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team