Zoeken

Voltalia bouwt zonne-energiecentrales in Marokko

27 april 2022 - 11:00 - Economie

©

Volta Maroc is een dochteronderneming van de Franse groep Voltalia, eigendom van de familie Mulliez, en is vooral bekend van de winkels Auchan, Décathlon, Kiabi, Pimkie en Leroy Merlin. Het bedrijf gaat in Marokko twee zonne-energiecentrales bouwen, als onderdeel van de uitvoering van fase 1 van Noor PV II.

Het programma Noor PV II krijgt binnenkort vorm. Masen schreef een internationale aanbesteding uit voor fase 1, bestaande uit 15 zonne-energiecentrales verspreid over verschillende regio’s van het koninkrijk, meldt Challenge. Het project kan 333 megawatt aan capaciteit opwekken en mogelijk zelfs tot 400 megawatt.

Lees ook: Marokko-VK: grote energieprojecten in de maak

Volta Maroc, één van bedrijven die reageerde op de aanbesteding, heeft twee kavels gewonnen. Ze mogen aan de slag met de bouw van de centrale van Ain Beni Mathar in de provincie Jerada, die met met 69 megawatt de meeste energie zal produceren voor het megaproject, en met het zonne-energieproject van 48 megawatt, gelegen in Guercif. De overige elf centrales met een vermogen tussen 36 en 48 megawatt zullen worden gebouwd door drie andere ondernemingen, Taqa Marokko, Enel Green Power Marokko en AMEA Power.

Lees ook: Hernieuwbare energie: Marokko heeft grote ambities

De voornaamste activiteit van Volta Maroc is de levering van hernieuwbare elektriciteit tegen een concurrerende prijs aan grote elektriciteitsverbruikers. Met de toekenning van twee kavels in fase 1 van het programma Noor PV II, krijgt de Marokkaanse dochteronderneming van Voltalia de kans om de Marokkaanse markt voor hernieuwbare energie te betreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team