Zoeken

Voetbal: historische samenwerking tussen Marokko en Israël

7 december 2021 - 15:00 - Sport

©

Tegen alle verwachtingen in werken Marokko en Israël aan de versterking van hun bilaterale betrekkingen. De twee landen hebben onlangs een historische overeenkomst ondertekend om het voetbal te bevorderen.

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en de Israëlische Voetbal Associatie (IFA) hebben een "historische" samenwerkingsovereenkomst ondertekend, meldt het Chinese persagentschap Xinhua. De ondertekening van de overeenkomst vond enkele dagen geleden plaats in Rabat, met de grootst mogelijke discretie. Dit op vraag van Marokko en in aanwezigheid van de Israëlische ambassadeur David Govrin, meldt de krant Yediot Aharonot. Bij deze gelegenheid werden de vlaggen van beide landen gehesen.

Lees ook: Marokko wil Israëlische antiraketsysteem "Iron Dome" aanschaffen

De overeenkomst "Voetbal voor hoop, menselijkheid en vrede" heeft de zegen van de FIFA en de CAF. Het doel is jonge voetballers op te leiden en Israëlische spelers de mogelijkheid te bieden om aan de Mohammed VI Voetbalacademie in Salé te worden opgeleid.

Lees ook: Marokko-Israël: nieuwe overeenkomst voor handelssamenwerking

In het kader van deze overeenkomst zullen vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld tussen de nationale teams in verschillende leeftijdsgroepen. Een uitwisseling van scheidsrechters en een bezoek van het Israëlische jeugdelftal onder 17 aan Marokko zijn eveneens gepland. Dit bezoek zal naar verluidt in de komende weken plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team