Zoeken

Onderlinge visumvrijstelling tussen Marokko en Israël

12 april 2022 - 10:20 - Wereld

©

Marokkanen en Israëliërs met diplomatieke en dienstpaspoorten hebben geen visum meer nodig om Israël en Marokko binnen te komen. Dit is het resultaat van een overeenkomst die door beide landen is ondertekend.

"Het verheugt mij u mede te delen dat tussen de Staat Israël en het Koninkrijk Marokko een overeenkomst inzake visumvrijstelling voor houders van diplomatieke en dienstpaspoorten is ondertekend. De overeenkomst is eind vorige maand in werking getreden." Dit heeft de Israëlische ambassadeur in Marokko, David Govrin, donderdag op zijn Twitter-account aangekondigd.

Lees ook: Israëliërs stimuleren Marokkaans toerisme

De overeenkomst is een aanvulling op de talrijke overeenkomsten inzake samenwerking en partnerschap die de twee landen na de normalisering van hun diplomatieke betrekkingen in december 2020, hebben ondertekend.

Lees ook: Vertegenwoordigers Tsahal bezoeken Marokko

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz en zijn Marokkaanse ambtgenoot Abdellatif Loudiyi hadden tijdens het bezoek van de Israëlische bewindsman aan Rabat in november vorig jaar verschillende overeenkomsten ondertekend om de militaire samenwerking tussen beide landen te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team