Zoeken

VN: Marokko stemt tegen Israëlische bezetting Palestijnse gebieden

6 januari 2023 - 23:00 - Marokko

©

Marokko is voorstander van de beëindiging van de Israëlische bezetting van Palestijns grondgebied. Het koninkrijk heeft dat aangetoond door te stemmen voor een resolutie over de juridische gevolgen van de genoemde bezetting.

Ondanks zijn goede betrekkingen met Israël, is Marokko voor de inschakeling van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) om de juridische gevolgen van de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden aan te pakken, meldt Hespress.

Lees ook: Marokkanen verwerpen nog steeds normalisatie met Israël

De stemming vond afgelopen vrijdag plaats in de 193 leden tellende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. In totaal stemden 87 landen, waaronder Marokko en andere Arabische landen, voor de resolutie. Slechts 26 landen, onder leiding van Israël, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, stemden tegen de resolutie.

Lees ook: Normalisatie Marokko-Israël is "verraad van de Palestijnse zaak"

Daarnaast onthielden 53 landen zich van stemming, waaronder Finland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden en Zwitserland. De internationale onafhankelijke onderzoekscommissie van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden is blij met de stemming over de resolutie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team