Zoeken

Vliegtuig "made in Morocco" tegen 2030

29 februari 2024 - 11:00 - Marokko

©

Marokko heeft ambitieuze plannen voor de luchtvaartindustrie. Het koninkrijk wil binnenkort zijn eigen vliegtuig produceren.

Ryad Mezzour, minister van Industrie en Handel, schetste de plannen van de Marokkaanse regering in een interview met Al-Sharq Bloomberg. "Marokko heeft een sterke expertise in de luchtvaartsector en het fabriceren van een compleet vliegtuig is een doel voor de toekomst," aldus Mezzour. Hij voorspelt dat "deze mijlpaal voor 2030 kan worden bereikt, wat een belangrijke stap zou zijn in de industriële geschiedenis van het land." Volgens hem zou "het behalen van deze doelstelling Marokko positioneren als een onmiskenbare speler in de industriële sector, die in staat is om een ​​scala aan complexe producten te produceren."

Lees ook: Elk vliegtuig in de wereld heeft een onderdeel dat in Marokko is gemaakt

De minister benadrukte dat Marokko, dat momenteel de 20e plaats inneemt in de wereldwijde luchtvaartindustrie, in staat is om elke vliegtuigonderdeel te produceren. Hij verwees naar de recente opening van een productiefaciliteit voor een zeer gevoelige motoronderdeel, dat tot nu toe slechts in vijf landen ter wereld werd geproduceerd.

Lees ook: Sabca bouwt Zwitsers vliegtuig in Marokko

Mezzour schetste ook de bredere industriële visie van Marokko, die gericht is op soevereiniteit en het beantwoorden van de behoeften van de Marokkaanse burgers. Deze visie omvat "sectoren zoals voedselveiligheid, gezondheidszorg, energiezekerheid en de overstap naar hernieuwbare energie, een transitie die des te relevanter is na de lessen die zijn geleerd uit de Covid-19-pandemie." Hij sprak ook over de huidige autoproductiecapaciteit van Marokko, de vooruitzichten voor toenemende export en de aanzienlijke investeringen in de productie van batterijen voor elektrische auto’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team