Zoeken

Digitale transformatie in Marokko krijgt boost door WK 2030

4 april 2024 - 13:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Digitale Transitie en Bestuurlijke Hervorming is verantwoordelijk voor het beheer van de telecommunicatie tijdens het WK 2030. Dit heeft het Marokkaanse organisatiecomité van het toernooi besloten.

Onder leiding van het ministerie zullen het Agentschap voor Telecommunicatieregulering en het Agentschap voor Digitale Ontwikkeling (ADD) samenwerken om dit doel te bereiken. Hun prioriteit ligt bij het waarborgen van de conformiteit van de ICT-infrastructuur met de FIFA-normen, aldus Maroc Diplomatique.

Lees ook: Internet en 5G: Marokko wil achterstand inhalen

Eind maart besprak minister Ghita Mezzour met de betrokken partijen de voortgang van de ICT-infrastructuurprojecten in het kader van het WK 2030. Doel is om alle betrokkenen te mobiliseren om de projecten te versnellen en te voldoen aan de FIFA-eisen.

Voor een succesvolle organisatie van het WK 2030 moet Marokko de kwaliteit van zijn telecommunicatie- en internetnetwerk verbeteren. Het land moet snel overschakelen op 5G en nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en drones ontwikkelen.

Lees ook: Lancering 5G verloopt moeilijk in Marokko

De autoriteiten besteden prioriteit aan de aanschaf van onderzeese kabels om een directe internetverbinding met de Verenigde Staten te realiseren, die meer dan 80% van het wereldwijde internetverkeer genereren. De levering van deze kabels kan drie tot vier jaar duren. Ze zullen Marokko een vloeiende, snelle en veilige verbinding garanderen om de te verwachten hoge vraag tijdens het WK 2030 te kunnen beantwoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team