Zoeken

Eerste zonnepark in Noord-Marokko operationeel

8 maart 2024 - 10:00 - Marokko

©

De eerste zonneweide in het noorden van Marokko is operationeel. Het zonnepark, genaamd GreenPower Morocco 1, is ontwikkeld door GPM en heeft een capaciteit van 30 MWc. De energie die wordt opgewekt, is voldoende om 8000 huishoudens van stroom te voorzien.

De bouw van het park begon in september 2022 en is in recordtempo afgerond. GreenPower Morocco 1 ligt ten zuiden van Tanger en beslaat een oppervlakte van 72 hectare. De zonneweide zal jaarlijks 67 GWh aan stroom produceren, wat een besparing van 30.000 ton broeikasgassen per jaar oplevert.

Lees ook: Tanger krijgt binnenkort eerste zonnecentrale

De stroom die wordt opgewekt, wordt verkocht aan Amendis, de water- en elektriciteitsdistributeur in Tanger en Tetouan. Amendis zal de stroom gebruiken voor zijn eigen behoeften.

De opening van GreenPower Morocco 1 is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van duurzame energie in Marokko. Het land heeft ambitieuze plannen om de komende jaren de opwekking van hernieuwbare energie te verhogen.

Lees ook: OCP Marokko bouwt nieuwe zonnecentrales

GPM, de ontwikkelaar van GreenPower Morocco 1, is een Amerikaans bedrijf dat ruim 400 miljoen dirham heeft geïnvesteerd in het project.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team