Zoeken

Elk vliegtuig in de wereld heeft een onderdeel dat in Marokko is gemaakt

17 maart 2021 - 16:50 - Marokko

©

De minister van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy, zei dinsdag dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de Marokkaanse luchtvaartsector "sterker" uit de coronacrisis zal komen.

Ter gelegenheid van een bijeenkomst van de luchtvaartindustrie, bevestigde minister Elalamy dat "de vooruitzichten bijzonder interessant zijn" voor de luchtvaartsector en dat Marokko zich "veerkrachtig heeft getoond tijdens deze pandemische periode". Bij de bespreking van de resultaten van het jaar 2020 zei de minister dat de sector een banenverlies optekent van 10% tegenover 43% op wereldniveau en een daling van de omzet kent van 29% tegenover 50% op internationaal niveau.

Volgens Elalamy heeft de lokale integratiegraad 38% bereikt, wat veel hoger is dan het streefcijfer van 35% dat is vastgelegd in het plan voor industriële versnelling (PAI). "38% van een compleet vliegtuig fabriceren is vrij zeldzaam. Zeer ontwikkelde landen maken veel minder omdat zij veel uitbesteden aan onderaannemers, maar minder ontwikkelde landen maken ook vaak minder omdat zij slechts een deel van deze vliegtuigen leveren. Elk commercieel vliegtuig dat in het luchtruim van onze planeet vliegt, heeft ten minste één onderdeel aan boord dat in Marokko is gemaakt en daar mogen wij trots op zijn," zegt de minister.

Tijdens de bijeenkomst legden verschillende internationale spelers uit de luchtvaartsector, waaronder Boeing, Airbus, Spirit en Safran, getuigenissen af en werd ook de ontwikkeling van de luchtvaartsector in Marokko besproken in het licht van de resultaten van het bijzondere jaar 2020.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team