Zoeken

Vissers uit Melilla in Marokkaanse wateren gearresteerd

15 oktober 2022 - 07:00 - Marokko

©

Een patrouilleboot van de Marokkaanse gendarmerie werd ingeschakeld om twee vissers uit Melilla te arresteren. José Carlos Montero Antra en Nabil Driss waren zonder vergunning aan het vissen in Marokkaanse wateren bij Aguadú. Ze werden bijna 18 uur in hechtenis gehouden.

De Marokkaanse gendarmerie controleerde het vaarbewijs voor de boot van Nabil Driss en vroegen hem of hij een visvergunning had voor Marokkaanse wateren. Aangezien dat niet het geval was, werden de twee vissers gearresteerd en vastgehouden op het politiebureau van de haven van Beni Ensar. Nabil Driss werd meegenomen in zijn boot en José Carlos Montero in de patrouilleboot.

Lees ook: Spanje stuurt patrouilleboot naar wateren Melilla

Op het moment van hun arrestatie naderde een patrouilleboot van de Guardia Civil. Nabil Driss legde hen uit dat ze werden gearresteerd in de buurt van Aguadú en gaf hen zijn naam en ID-nummer, zodat ze zijn familie konden inlichten. "We werden van dinsdag om 10 uur ’s ochtends tot woensdag om 1 uur ’s ochtends vastgehouden, totdat de vader van mijn vriend kwam," vertelt Montero Antra aan El Faro de Melilla.

Hoewel ze beiden hun paspoort bij zich hadden, waren ze Marokko binnengekomen zonder stempel aan de grens, omwille van de arrestatie. Ze kunnen daarom niet naar Melilla zonder visum. "We hebben zonder enige reden de ergste 18 uur van ons leven moeten meemaken," zegt Antera.

Lees ook: Spanje ontkent aanwezigheid Marokkaanse patrouilleboot bij Melilla

Toen ze in het politiebureau vastgehouden werden en hun telefoons in beslag waren genomen hoopten ze dat de Guardia Civil hun families zou inlichten. De gendarmerie verdacht hen in eerste instantie van mensenhandel en cocaïnesmokkel. De boot van Driss werd in beslag genomen, hij zal eerst een aantal formaliteiten moeten vervullen, voordat hij zijn boot over een week mag gaan halen. Hun vistuig is wel al teruggebracht. De twee vissers betreuren het gebrek aan steun vanwege het Spaanse consulaat in Nador en de procedure voor de aanvraag van een visum zal zo’n 15 dagen in beslag nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team