Zoeken

Verwarring door nieuwe visa-procedure Hadj

14 juni 2022 - 11:40 - Wereld

©

Een nieuwe procedure voor het verkrijgen van visa, ingesteld door Saoedi-Arabië, leidt tot verwarring bij de kandidaten voor de Hadj in het westen, en bij de professionele actoren van dit ritueel voorschrift.

Na twee jaar te zijn opgeschort vanwege de coronapandemie, hebben de Saoedische autoriteiten de deuren van het koninkrijk weer geopend voor buitenlandse moslims voor de Mekka-bedevaart, die dit jaar van 7 tot 12 juli zal plaatsvinden. Maar met minder dan een maand te gaan voor de aanvang van de Hadj, zorgt een nieuwe procedure voor het verkrijgen van visa, ingesteld door Saoedi-Arabië, voor verwarring onder kandidaat-bedevaarders en reisagentschappen, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Hadj 2022: sterke stijging prijzen in Marokkaanse reisbureaus

Het Saoedische ministerie van de Bedevaart heeft op maandag 6 juni aangekondigd dat kandidaat-bedevaarders in Europa, Amerika en Australië, voortaan hun visum enkel via het uniek digitaal platform Motawif kunnen verkrijgen. De Saoedische overheid wil maximaal één miljoen pelgrims toelaten en daarom moeten kandidaat-bedevaarders jonger zijn dan 65 jaar zijn en volledig gevaccineerd tegen het coronavirus.

Lees ook: Veel Marokkanen annuleren bedevaart in Mekka

Een veertiendaagse pakketreis kost voor Belgen tussen de 3915 en 7207 euro. De inschrijvingen op Motawif vonden plaats op vrijdag 10 juni gedurende drie dagen en de definitieve plaatsen werden pas op 13 en 14 juni uitgeloot. Deze procedure zorgt voor verwarring en onzekerheid bij veel Europese moslims die dit jaar een reis naar Mekka boekten via een reisagentschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team