Zoeken

Visa voor Umrah verlopen op 31 mei

11 mei 2022 - 18:20 - Marokko

©

Marokkanen die dit jaar aan de Umrah willen deelnemen hebben daarvoor nog tot het eind van de maand de tijd. Op 31 mei vervallen de visa voor buitenlandse pelgrims, zo heeft Saudi-Arabië aangekondigd.

"Personen buiten het koninkrijk hebben tot 15 mei de tijd om in overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië een visum voor de Umrah aan te vragen," meldt een verklaring van het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook: "Te veel selfies" in Mekka volgens Saoedische autoriteiten

Bovendien kunnen buitenlanders Umrah-visa aanvragen via goedgekeurde online platforms, aldus het Saoedische ministerie van Hadj en Umrah. Het ministerie voegde eraan toe dat de registratiedata voor de hadj van dit jaar via de officiële kanalen bekend gemaakt zullen worden.

Lees ook: Ramadan: Marokkanen vinden moeilijk plaatsen voor Umrah

Na twee jaar van reisbeperkingen maakt Saudi-Arabië zich op om zijn hadj-capaciteit op te voeren tot een miljoen pelgrims, zodat zo veel mogelijk moslims uit de hele wereld hun religieuze plichten kunnen vervullen. Er zullen echter bepaalde maatregelen genomen worden voor het bezoek aan de Grote Moskee in Mekka en de Moskee van de Profeet in Medina, zo wordt beklemtoond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team