Zoeken

Oproep tot boycot Puma-shirts Marokko

23 november 2022 - 19:00 - Sport

©

BDS Marokko (Boycott Divestments and Sanctions) heeft Marokkaanse fans opgeroepen om de Puma-truien van het team van de Atlas Leeuwen te boycotten.

Het nieuwe Puma-truitje dat de Atlas Leeuwen in Qatar dragen wordt niet onverdeeld positief ontvangen. In een BDS-video worden de Marokkaanse fans opgeroepen het truitje te boycotten. "We houden van voetbal maar we haten apartheid," verklaart men ter ondersteuning van Palestina. De Duitse fabrikant wordt door BDS Marokko beschuldigd van het sponsoren van de Israëlische voetbalbond (IFA). "Puma’s huidige en voormalige exclusieve distributeurs in Israël werken in illegale Israëlische nederzettingen," zegt de beweging in een verklaring.

Lees ook: Puma-shirt Atlas Leeuwen uitgelekt en krijgt veel kritiek

De meningen onder Marokkaanse fans zijn verdeeld. Sommigen sluiten zich aan bij de oproep tot een boycot, anderen weigeren de "vreugde van het voetbal" op te offeren voor politieke dilemma’s. "Maar eerlijk gezegd is geen enkel merk moreel zuiver. Ik probeer hier gewoon gelukkig te zijn voor mijn team en een goede sfeer te hebben met mijn vrienden en familie," vertelde de 46-jarige Ibrahim aan The New Arab.

"Om eerlijk te zijn vind ik het een elitair gesprek. Veel van de onvoorwaardelijke Marokkaanse fans kunnen het zich niet veroorloven de trui te dragen, waaronder ik. We dragen een vlag of zwaaien gewoon," zei de 23-jarige student Yassine.

Lees ook: Kritiek op nieuwe WK-voetbalshirt Marokko

Naast Marokko zullen ook andere teams die deelnemen aan het WK 2022 in Qatar, zoals Ghana, Servië, Senegal, Zwitserland en Uruguay, door Puma worden gekleed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team