Zoeken

Hezbollah blij met eerbetoon Atlas Leeuwen aan Palestina

12 december 2022 - 23:00 - Sport

©

Hezbollah was blij met het eerbetoon van het Marokkaans elftal aan Palestina na de wedstrijd tegen Spanje en loofde de Atlas Leeuwen voor deze verbondenheid.

De Marokkaanse spelers hesen tijdens de viering van de overwinning tegen La Roja een Palestijnse vlag naast verschillende Marokkaanse vlaggen. Ze deden dit als ultiem teken van solidariteit met de Palestijnen. Hezbollah was verheugd over dit gebaar.

Lees ook: Qatar 2022: Marokkaanse fans steunen Palestina

Marokkaanse fans ontvouwden ook een spandoek met de tekst "Free Palestine" in de 48ᵉ minuut van de wedstrijd Marokko-België. Zij hesen bij deze gelegenheid ook Palestijnse vlaggen en droegen Palestijnse sjaals.

De plaatsvervangend leider van de islamitische beweging, sjeik Naim Qassem, feliciteerde de Atlas Leeuwen met hun overwinning. Op Twitter schreef hij: "Jullie hebben gewonnen door je te plaatsen voor de kwartfinales en de Palestijnse vlag te hijsen."

Lees ook: Atlas Leeuwen gevierd tijdens Palestijnse bruiloft (video)

"We houden van jullie, Leeuwen," zei de leider tot slot. Hij feliciteerde Palestina met zoveel Arabische fans. Het Marokkaanse team herhaalde zaterdag het succes tegen Portugal na een doelpunt van En-Nesyri, en plaatste zich voor de halve finales tegen de Frankrijk. Na de overwinning zwaaiden verschillende Marokkaanse spelers met de Palestijnse vlag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team