Zoeken

Verwarde Marokkaan valt agent aan in Madrid (video)

13 mei 2022 - 10:00 - Wereld

©

De 27-jarige Driss uit Marokko is een bekende van de politie van Madrid wegens verschillende gewelddadige misdrijven. Hij ging zondag opnieuw in de fout door onder meer een agent van de Guardia Civil aan te vallen. De jongeman werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Op het Plaza de la Constitution in Chapinería, probeerde Driss zondag eerst een fiets te stelen, daarna sloeg hij een buurman en tenslotte viel hij een agent van de Guardia Civil aan. Driss werd al verschillende keren gearresteerd voor misdrijven van beroving met geweld, gendergeweld en bedreigingen aan het adres van inwoners van de stad, waaronder de burgemeester, Lucia Moya. Dat wordt bevestigd door een bron van de Guardia Civil aan El Español.

Lees ook: "Flakka zombiedrug" in Marokko maakt eerste slachtoffer

De jonge Marokkaan kan zijn emoties niet beheersen en is zeer agressief en gewelddadig. Hij werd opgenomen in de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis van Móstoles. Zijn situatie is tekenend voor de toename van geestelijke gezondheidsproblemen bij jonge mensen in Spanje. Volgens de gezondheidsbarometer van de Stichting voor hulp tegen drugsverslaving (FAD) van 2021, zijn er in Spanje twee miljoen jongeren tussen 15 en 29 jaar met psychische stoornissen.

Lees ook: Aya helpt moslimjongeren over psychisch problemen te praten

De Guardia Civil maakte van de gelegenheid gebruik om te melden dat ze betreuren dat er te weinig agenten worden toegewezen aan de buitenwijken van de Gemeenschap van Madrid. "Er is een tekort van 2479 officieren," zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team