Zoeken

"Flakka zombiedrug" in Marokko maakt eerste slachtoffer

25 juni 2021 - 16:20 - Marokko

©

"Flakka", de "zombiedrug" of "drug waar je gek van wordt", die voornamelijk in China wordt geproduceerd, blijkt nu ook in Marokko aanwezig te zijn. Een eerste slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen.

De nieuwe gevaarlijke drug "Flakka" is nu ook op Marokkaans grondgebied te verkrijgen. In een tijdschrift gespecialiseerd in toxicologie, meldt het Centrum voor Vergiftiging en Farmacovigilantie dat een 23-jarige man onlangs in een ziekenhuis werd opgenomen na het nuttigen van "Flakka", ook de "zombiedrug" of "de drug die je gek maakt" genoemd.

Al Ahdath al Maghribia meldt dat de man in een hysterische toestand was en naar verluidt leed aan hartritmestoornissen, diarree en koorts. Dit zijn enkele van de symptomen van de effecten van deze drug.

"Flakka" wordt hoofdzakelijk in China geproduceerd en bevat cathinon, een product dat drie keer krachtiger is dan cocaïne. Het wordt als wit kristalpoeder verkocht op het internet, waar het vaak wordt aangeboden onder de naam van legale producten, zoals kruiden, badproducten of zelfs meststoffen. Vier jaar geleden dook de "zombiedrug" voor het eerst op in de autonome stad Sebta.

Bladna.nl