Zoeken

Melilla: drones ingezet aan grens met Marokko

18 mei 2022 - 15:00 - Wereld

©

De Guardia Civil heeft op dinsdag, een aantal uren voor de opening van de grens van Melilla met Marokko, drones ingezet om het gebied te bewaken.

Twee van de vier drones die het directoraat-generaal van de Guardia Civil heeft aangekocht via een spoedprocedure, zijn bestemd voor de grensbewaking, aldus het commando van de Guardia Civil van Melilla in een persmededeling.

Lees ook: Guardia Civil vraagt om meer politie aan grenzen Sebta en Melilla

Vijftien burgerwachten van het Melilla-commando zijn opgeleid voor het gebruik, de controle en het onderhoud van de drones, meldt Heraldo. Het medium schrijft dat de inzet van de toestellen samenvalt met de heropening van de grensovergang van Beni-Ensar.

De Matrice 300 RTK drones zijn uitgerust met camera’s die dag en nacht beelden kunnen maken, een frequentiestoorzender, drone aanwezigheidsdetectoren, infrarood sensoren, en andere. Hun belangrijkste taak bestaat uit de versterking van de bewaking, de veiligheid en de bescherming van de grens, zowel te land als ter zee.

Lees ook: Heropening grenzen: Spanje voert gezondheidsprotocol in

De ingebruikneming van de toestellen is een meerwaarde in de strijd tegen illegale immigratie, aldus de Guardia Civil. De drones zullen het mogelijk maken om de migranten die Spanje al zwemmend of met geïmproviseerde bootjes trachten te bereiken, sneller te lokaliseren en reddingsoperaties te vergemakkelijken.

Bladna.nl