Zoeken

Versterking voor staf Marokkaans elftal?

4 februari 2024 - 20:00 - Sport

©

De technische staf van het Marokkaans elftal zou binnenkort versterking kunnen krijgen in de vorm van Adil Ramzi, voormalig coach van Wydad Casablanca die wegens slechte resultaten werd ontslagen.

De naam van de Marokkaans-Nederlandse Adil Ramzi circuleert al enkele dagen op sociale media als mogelijke aanwinst voor de staf van de Atlas Leeuwen, hoewel dit vooralsnog niet meer dan een gerucht lijkt te zijn. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft nog geen contact opgenomen met de voormalige Marokkaanse international.

Lees ook: PSV-trainer Adil Ramzi wijst aanbieding Marokko af

Sinds zijn ontslag bij Wydad Casablanca zit Adil Ramzi zonder club, maar hij zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor het Marokkaans elftal. Ramzi zou de enige in de staf zijn die Nederlands spreekt, een taal die door veel Marokkaanse internationals, waaronder Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat en Noussair Mazraoui, wordt gesproken.

Lees ook: Adil Ramzi coach FAR Rabat na weigeren assistent-functie Marokkaans elftal?

Adil Ramzi heeft echter eerder al een soortgelijk aanbod afgewezen. Drie maanden voor de start van het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar bood bondscoach Walid Regragui hem een baan aan, maar Ramzi sloeg het voorstel af af. Hij hoopte destijds op een oproep van PSV Eindhoven in Nederland om daar het eerste team te leiden, na een lange periode verantwoordelijk te zijn geweest voor het jeugdteam.

Bladna.nl