Zoeken

Adil Ramzi keert terug naar Nederland als trainer Jong Oranje

30 april 2024 - 17:00 - Sport

©

Adil Ramzi is vanaf 1 juli de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal onder 18. De oud-voetballer van FC Twente begint zo aan een nieuw avontuur in Nederland, na een mislukte avontuur in Marokko.

De 46-jarige Adil Ramzi was de afgelopen maanden trainer van Wydad Casablanca in Marokko, maar dat avontuur liep uit op een teleurstelling. Daarvoor was hij trainer bij Jong PSV en assistent-trainer bij het eerste elftal van de Eindhovenaren onder leiding van Mark van Bommel. Na het ontslag van Ruud van Nistelrooij hoopte Ramzi op de kans om hoofdtrainer te worden, maar de club koos toen voor Peter Bosz.

Lees ook: Marokko’s ambitieuze snelwegprojecten in volle gang

De oud-international van Marokko is trots op zijn nieuwe functie bij Jong Oranje. "Ik ben trots dat ik het vertrouwen krijg om aan de slag te gaan met de grootste talenten van Nederland. We willen presteren, dat staat natuurlijk voorop. Daarnaast is het voor mij een mooie kans om, samen met de Nederlandse clubs, na te denken hoe we het maximale uit onze talenten kunnen halen. Ik kijk er enorm naar uit om te starten", zegt hij op de website van de KNVB.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team