Zoeken

Marokko veroordeelt Koranverbranding in Zweden

25 januari 2023 - 07:00 - Wereld

©

Zaterdag hebben Deens-Zweedse extremisten de Koran verbrand, nabij de Turkse ambassade in Stockholm. Dit heeft wereldwijd een enorme golf van reacties uitgelokt. Ook van Marokko, dat via zijn ministerie van Buitenlandse Zaken Zweden heeft opgeroepen om de actie streng te bestraffen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en in het buitenland wonende Marokkanen, sprak in een verklaring zijn verbijstering uit over de mogelijkheid die de Zweedse autoriteiten hebben geboden om deze actie te laten gebeuren. Het koninkrijk roept op tot maatregelen om de schending van de Koran en de religieuze symbolen van de moslims te voorkomen.

Lees ook: Incident na Koranverbranding in Noorwegen

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken benadrukte dat deze afschuwelijke daad de gevoelens van meer dan een miljard moslims kwetst. Het wekt woede en haat op tussen religies en volkeren. De minister wees erop dat een dergelijke actie in Zweden in 2020 heeft geleid tot gewelddadige botsingen met het extreem-rechts.

Lees ook: Incidenten na koranverbranding in Zweden

Vorig jaar hadden rechts-extremisten ook al rellen veroorzaakt en korans verbrand in Zweden. Marokko riep Zweden daarom op maatregelen te nemen tegen dergelijke acties om onrust en verdeeldheid in de samenleving te voorkomen. Marokko benadrukte dat religieuze symbolen en de gevoelens van gelovigen moeten worden gerespecteerd, ongeacht de godsdienst.

Bladna.nl