Zoeken

Diplomatieke onrust: Marokko roept ambassadeur in Zweden terug na Koranverbranding

1 juli 2023 - 09:00 - Marokko

©

De ambassadeur van Marokko in Zweden is door Rabat teruggeroepen voor overleg, nadat de Zweedse regering een demonstratie heeft toegestaan waarbij de Koran werd verbrand voor een moskee in Stockholm. De zaakgelastigde van Zweden in Rabat is op het matje geroepen bij het ministerie.

In een verklaring meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland dat "de meest krachtige veroordeling door het Koninkrijk Marokko van deze belediging en de afwijzing van deze ontoelaatbare daad," aan de Zweedse diplomaat werd betuigd.

Lees ook: Verscheurde koran in Den Haag: Marokko veroordeelt!

"Dit nieuwe beledigende en onverantwoordelijke daad negeert de gevoelens van meer dan een miljard moslims, in deze heilige periode van de grote bedevaart naar Mekka en het gezegende feest van Eid ul-Adha", aldus de verklaring.

Lees ook: Marokko veroordeelt verbranding Koran in Kopenhagen

"Ongeacht de politieke standpunten of verschillen die tussen de landen kunnen bestaan, beschouwt het Koninkrijk het als onaanvaardbaar dat het geloof van de moslims op deze manier wordt geschonden. Evenmin kunnen de principes van tolerantie en de waarden van universalisme worden gereduceerd tot het behagen van de opvattingen van sommigen, terwijl er zo weinig consideratie wordt getoond voor de overtuigingen van meer dan een miljard moslims", voegt de verklaring eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team