Zoeken

Marokko veroordeelt verbranding Koran in Kopenhagen

27 maart 2023 - 10:00 - Marokko

©

Marokko veroordeelt sterk de verbranding van de Heilige Koran voor de Turkse ambassade in Kopenhagen, Denemarken. Dat meldt het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Na Zweden hebben extremisten nu ook in Denemarken voor ophef gezorgd door een Koran voor de ogen van de politie in brand te steken. Een daad die door Marokko is veroordeeld, waarbij het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring benadrukt dat hoewel dit voor de ambassade van een ander land plaatsvond, dit nog steeds een provocatie is voor alle moslims.

Lees ook: Moslims protesteren tegen Koranversheuring in Den Haag

Volgens de afdeling "raakt deze daad, die in de maand Ramadan heeft plaatsgevonden, de heilige symbolen en gevoelens van meer dan een miljard moslims". Marokko roept de Deense autoriteiten op om dergelijke handelingen, die het samenleven in gevaar brengen, streng te bestraffen.

Lees ook: Verscheurde koran in Den Haag: Marokko veroordeelt!

Voor de Marokkaanse autoriteiten is het belangrijk dat de Deense autoriteiten werken om te voorkomen dat "deze onverantwoordelijke acties zich onder welk voorwendsel dan ook herhalen". De afdeling benadrukt de noodzaak om in de toekomst "alle vormen van haat tegen religies en het schenden van de gevoelens van hun volgelingen" te beletten.

Bladna.nl