Zoeken

Verontwaardiging na moord op Marokkaan in Italië

13 augustus 2022 - 12:20 - Wereld

©

In Italië werd op 7 augustus een Marokkaanse migrant doodgestoken door een Tunesische man. De moordenaar is een recidivist. Hij heeft de misdaad bekend, maar het precieze motief voor de moord blijft onduidelijk.

Het slachtoffer, Halim Hamza, was een kapper in de stad Pisa. Hij werd neergestoken met een mes van zo’n 15 cm lang, meldt Il Giornale. De misdaad heeft een golf van verontwaardiging veroorzaakt in de samenleving en bij de autoriteiten van de stad.

Lees ook: Marokkaanse vrouw op straat doodgestoken in Londen

Volgens de politie heeft de 37-jarige Mourad Talbi de moord bekend. Hij beweerde te zijn mishandeld door een kennis van de man die hij doodstak. Zijn versie wordt echter tegengesproken door de onderzoekers, die vermoeden dat hij de moord gepland heeft. De beschuldigde is een bekende van de Italiaanse justitie. Hij werd in het verleden minstens tien keer gearresteerd en was het voorwerp van verschillende uitzettingsbevelen. Toch werd hij nooit het land uitgezet.

In een reactie op de afschuwelijke misdaad schreef Matteo Salvini, de leider van de rechts-populistische partij Lega: "Tien keer gearresteerd, zonder te worden uitgezet. Laten we onze steden en onze burgers opnieuw beter beschermen, we kunnen zo’n schande niet tolereren".

Lees ook: Marokkaan doodgestoken in Luik

Raffaella Bonsangue, de locoburgemeester van Pisa, verklaarde in een reactie: "Beide personen waren migranten, maar de ene was een arbeider die bijdroeg aan de economie van onze stad en de andere was een gevaarlijke persoon, goed bekend bij de politie, die de reputatie heeft bezoedeld van zoveel goede mensen die naar ons land komen om een toekomst op te bouwen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team