Zoeken

Marokkaan doodgestoken in Luik

24 juni 2022 - 20:20 - Wereld

©

Een Marokkaanse man heeft een landgenoot doodgestoken tijdens een straatruzie in de wijk Fragnée in het Belgische Luik. Het geschil ging over een geldschuld.

De gebeurtenissen vonden plaats op 28 mei rond 9 uur ’s morgens, in de wijk Fragnée in Luik. Er brak een ruzie uit tussen twee mannen op straat. De ruzie escaleerde en "één van de twee personen trok een mes en stak zijn rivaal neer," meldt Sud Info.

Lees ook: Marokkanen in Spanje doodgestoken om drugs

Het slachtoffer is ter plekke gestorven. "De eerste sporen van bloed werden gevonden op nummer 58. Het lijkt erop dat het slachtoffer naar de Quai de Rome is gegaan en er ook bloedsporen gevonden zijn op het niveau van nummer 7", verklaarde Damien Leboutte, afdelingsofficier van justitie bij het parket van Luik.

Lees ook: Marokkaan op straat doodgestoken in Marseille

Na de moord werd er een onderzoek ingesteld, maar het zal moeilijk zijn om de misdaad op te helderen, aangezien er geen camera’s gericht zijn op deze as. De vermeende moordenaar is nog niet gearresteerd. Alleen de oorsprong van het geschil en de betrokken personen zijn bekend. "Het lijkt erop dat het slachtoffer Marokkaan is," zegt Catherine Collignonvan het Openbaar ministerie in Luik. Hij is zo’n 48 uur voor de gebeurtenissen vertrokken uit Spanje en via Frankrijk in België aangekomen. De identiteit van de dader is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat hij ook uit Marokko afkomstig is. Het geschil zou gaan over een geldschuld.

Bladna.nl