Zoeken

Arrestatie na moord op vier moslims in VS

12 augustus 2022 - 11:40 - Wereld

©

De politie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor een reeks moorden op moslims. De 51-jarige Muhammad Syed werd aangeklaagd voor twee van de moorden. De politie van Albuquerque onderzoekt nog of hij ook wordt aangeklaagd voor twee andere moorden.

De afgelopen week werden drie Pakistaans-Amerikaanse mannen vermoord in New Mexico. De politie onderzoekt of er een verband is met een vierde moord in november jongstleden. De slachtoffers zijn allemaal van Pakistaanse of Afghaanse komaf.

Lees ook: Toename haatmisdrijven tegen moslims in Canada

De moslimgemeenschap in de Amerikaanse stad Albuquerque leefde in angst na de reeks moorden. De moorden hebben ook tot veel verontwaardiging geleidt, zowel in binnen- als buitenland. Zelfs president Joe Biden reageerde verontwaardigd, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Canada: vijf gewonden bij schietpartij bij moskee

De politiechef van Albuquerque bevestigde dinsdag de arrestatie van de verdachte. "Hij is onze hoofdverdachte voor de moorden", stelde hij. De arrestatie zorgt volgens een broer van één van de slachtoffers voor grote opluchting binnen de moslimgemeenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team