Zoeken

Hervormingen Marokko gaan samen met nieuwe politieke klasse

23 juni 2011 - 09:00 - Marokko

©

De vernieuwing van de Marokkaanse politieke klasse en de verjonging ervan is een noodzakelijke stap om het succes van de hervormingen te verzekeren volgens politicoloog Mohamed Tozy.

In een interview aan het Frans dagblad "Le Figaro" van maandag, legt Mohamed Tozy uit dat de actuele leiders van politieke partijen moeilijk hun plaats zullen vinden in het politieke spectrum die volledig zal veranderen met de hervormingen door koning Mohammed VI aangekondigd.

De consensus over de grondwet is belangrijk, maar niet genoeg. Het is noodzakelijk volgens de politicoloog dat de Marokkaanse politieke partijen helpen de nieuwe grondwet uit te voeren.

Volgens Mohamed Tozy zullen de protesten in Marokko doorgaan omdat het land deze protesten gewoonweg nodig heeft en dat dezen moeten worden opgenomen in het politie debat zodat er oplossingen gevonden kunnen worden.

De Beweging 20 februari heeft de controle verloren en is verscheurd tussen verschillende radicale stromingen, zowel extreem-links als islamisten, die gebruik maken van de beweging om hun eigen doelen te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team